GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica

Articles i documents

Autors
1714
Canàries i Catalunya
Cap a la independència de Catalunya
Catalunya medieval
El franquisme avui
Els ibers i la Corona d'Aragó avui
Emblecat
Espanya contra l'estat i el regne de Catalunya
Etimologia de la paraula "Catalunya"
Heràldica catalana a Espanya i el món
Independències americanes
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
El punt zero del tricentenari

El punt zero del tricentenari


Un mapa interactiu de 200 metres quadrats permet fer un recorregut per la Barcelona del segle XVIII i comparar-la amb l'actual

Una aplicació mostra els punts d'interès del 1714 i els actes que ara s'han programat

 

 

Marc Bataller

 

Història i tecnologia van de bracet en un mapa interactiu gegant de 200 metres quadrats que s'ha situat al terra del passeig Lluís Companys de Barcelona i que serveix per explicar com era la ciutat el segle XVIII. Un espectacular projecte que s'emmarca en els actes del tricentenari a la Ciutat Comtal.

El muntatge La Barcelona tricentenària als teus peus reprodueix la ciutat emmurallada de principi del segle XVIII i la compara amb la trama urbana actual per tal que el visitant pugui trepitjar i veure quines parts estan pràcticament intactes i quines s'hi han produït alteracions importants. Cada punt d'interès està marcat i la gent podrà obtenir informació, tant dels espais culturals com dels esdeveniments que s'han programat dins del tricentenari, a través de l'aplicació Mapa tricentenari BCN per a dispositius mòbils (Ios i Android), que es podrà descarregar de forma gratuïta a partir del mes d'octubre. En alguns moments s'utilitzen continguts amb realitat augmentada. Per als que són menys tecnològics, al passeig Lluís Companys també s'hi ha col·locat un plafó informatiu.

“És el dispositiu més gran d'Europa d'aquestes característiques”, explicava ahir el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, mentre anava trepitjant el mapa i passant per llocs tan emblemàtics com ara el Saló de Cent, la plaça Sant Jaume i la catedral.

Al seu costat, el comissari del tricentenari, Toni Soler, també ressaltava la importància d'aquest emplaçament, que va qualificar com el “punt zero” de tots els actes que s'han programat en els propers mesos.

Un punt zero situat al costat de llocs tan emblemàtics com són la Ciutadella i el recentment inaugurat Born Centre Cultural i que també està relativament a prop del punt on es va produir l'esvoranc principal de la muralla barcelonina durant el setge 1713/14.



11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici