GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Club Histocat

Rutes. Excursions

Tertúlies

Fes-te col·laborador





  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Ruta El Laberint d

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12


Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de Barcelona. Dirigida per la historiadora Esther García Portugués, membre d'Emblecat, el dia 16 de setembre de 2012 coneixerem aquesta meravella del neoclassicisme, construïda al segle XVIII.

Aquesta ruta ja es va celebrar els dies 22 de gener i 15 d'abril de 2012. Donat l'èxit, es torna a repetir per a tots aquells que en aquelles ocasions no hi van poder assistir.
 
El preu de la ruta és 11 € però els socis de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya i acompanyants gaudiran del preu rebaixat de 5 €.
 
Inscripcions al correuònic: itineraris@emblecat.com.
 
Punt de trobada: porta principal del Parc del Laberint d’Horta (Pg. Castanyers, 1 Barcelona)
 
Més informació: Emblecat
 
 
 
Presentació d'Emblecat:
 
El municipi d’Horta fou escollit per la noblesa catalana com a lloc de residència i d’esbarjo en els períodes estivals. Un clima benigne o zona arraserada per muntanyes i una terra proveïda d’aigua convertiren aquest indret en un lloc idoni. En aquesta zona es troba la casa del marquès de Llupià i d’Alfarràs, coneguda com el Laberint d’Horta. Diferents espais defineixen la propietat, sent la part del jardí la més atractiva.

Coneixerem de primera mà com era aquesta finca en el segle XVIII, quan es construí el jardí. Descobrirem els testimonis de les visites reials de Carles IV i Ferran VII i ja en el segle XX les estades d’Alfons XIII. Així mateix ens aproparem a la figura de l’ideòleg, el marquès Joan Antoni Desvalls i Àrdenas, un home culte que amagà en aquest espai un munt de missatges que situaven a Catalunya l’avantguarda de les ciències, visibles en el programa iconogràfic desenvolupat.

Des del punt de vista arquitectònic, aquest jardí és considerat una meravella del neoclassicisme, la disposició del jardí en terrasses mostren una estructura italiana amb una edificació a la part alta palladiana
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici