GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica
Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions

Recomanacions

Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat
  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

18 i 19.05.13 Festa de la batalla de Torredembarra


Torredembarra prepara una edició especial de la Festa de la Batalla

 
Anònim
 
 
S’ha convidat a Miquel Calçada i cinquanta alcaldes de municipis amb batalles durant la Guerra de Successió
 
Aquest any 2013 es compleixen 300 anys de la Batalla de Torredembarra durant la Guerra de Successió i l’Ajuntament ho vol aprofitar per celebrar una edició especial. Per això s’ha convidat el comissari dels actes commemoratius dels 300 anys del 1714, Miquel Calçada, a més d’una cinquantena d’alcaldes de localitats de la geografia catalana que van viure enfrontaments armats durant la Guerra de Successió.
 
Altres actes previstos durant el cap de setmana del 18 i 19 de maig són una conferència de l’historiador Francesc Xavier Hernández Cardona, un dels principals especialistes catalans en aquest conflicte armat. Durant tota la setmana prèvia el Pati del Castell acollirà una exposició amb 21 imatges de la Guerra de la Successió i la pèrdua de l’Estat Català.
 
A més, els visitants de la Festa de la Batalla de Torredembarra podran veure, com cada any, el Mercat i  recreacions  històriques i un campament militar de la Batalla de Torredembarra amb tendes de campanya, armes, focs a terra, menjar i els soldats amb els vestuaris de cada unitat del segle XVIII. També es farà la tradicional ofrena floral i salves d’honor a la Torre de la Vila.
 
La Festa de la Batalla és una recreació històrica, cultural, lúdica i festiva d'aquest fet d'armes que va succeir a Torredembarra el 16 de juliol de 1713, en el marc de la Guerra de Successió. Aquell dia, en la Torre, es van enfrontar un batalló de voluntaris catalans comandats per Rafael Nebot (500 genets i 750 fusellers i soldats d'infanteria) i un destacament de l'exèrcit borbònic comandat pel brigadier Diego González, amb tres companyies de granaders, 300 soldats de cavalleria i més de 1.000 soldats. La batalla va acabar amb una derrota del general Nebot.
 
 
 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici