GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Les investigacions
Art català
Descoberta catalana d'Amèrica

Actualitat

Articles i documents

Publicacions

Cartografia

Col·labora

Els Àustries i Catalunya
Filosofia de la nació
Ibers. Fonament nacional
Memòria històrica
Palestra
Segle d'Or
1808

Seccions especials

Actualitat
Editorials
Qui és...?
Sabies que...?
Recomanacions
Club Histocat
Registra't

Edicions FEHC

Seleccions Histocat




  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR
Icíar Bollaín. También la lluvia

Icíar Bollaín. También la lluvia


La directora i actriu Icíar Bollaín (Madrid, 1967) presenta en el Festival Internacional de Cine de Toronto (9-19 de setembre) la pel·lícula "También la lluvia", que descriu la història de dos directors de cinema que volen fer una pel·lícula sobre Cristòfor Colom. Rodada a Bolívia, s'hi trobaran amb les protestes de la població de Cochabamba en contra de les autoritats que volien privatitzar l'aigua. El guió ha estat escrit per Paul Laverty.
 
Per tal de contradir el punt de vista clàssic d'interpretació de la història de la conquesta del nou món, Bollaín i Laverty presenten els fets a través del cap indi Hauey i els dominics Antonio de Motesinos i Bartomeu Casaus (Bartolomé de las Casas) que, al segle XVI, es van manifestar en contra del tracte cruel i denigrant que la Corona dels Àustries dispensava als aborígens.
 
 
Tràiler de la pel·lícula: 
 
 
 

Entrevista amb la Directora

Iciar Bollaín: "Continuem sent conquistadors"

 
 

Nando Salvà

 
 
-El seu film competirà en la carrera cap a l'Oscar, l'enhorabona
-Estic molt contenta. L'han vist els acadèmics i molt poqueta gent més. És una gran empenta, perquè situa la pel·lícula entre les més importants de la temporada.

-En la pel·lícula reflexiona sobre la conquista d'Amèrica, però des d'una perspectiva poc habitual.

-Sí, hem volgut fer èmfasi no en el primer i heroic viatge de Colom sinó en els que va fer després, en què va posar en marxa l'esclavitud i la recol·lecció dels seus recursos. Però, sobretot, hi ha una intenció de parlar de la resistència, tant de la de Fra Antonio Montesinos i Bartolomé de las Casas com de la dels indígenes. Tu imagina't que absurd devia ser per a ells que Colom els digués: «Tot això ara és meu, del meu rei i del meu Déu».

-I posa en paral·lel l'actitud dels espanyols de fa 500 anys amb la de les empreses nord-americanes de fa 10 anys, durant la guerra de l'aigua boliviana.

-Sí, van voler fer pagar al poble per recollir l'aigua de pluja. Es tracta de recordar que maltractem les primeres matèries, no en paguem el valor que tenen i robem als països que en disposen. Ens continuem comportant com conquistadors.

-El film passa en un rodatge, i en certa manera sembla que desmitifica els cineastes. ¿Era la seva intenció?

-Els personatges de la pel·lícula estan sords. Al seu voltant hi està havent una revolució i a ells només els interessa la seva pel·lícula. De vegades els cineastes ens oblidem que una pel·lícula només és això, una pel·lícula, i que hi ha coses més importants. Però crec que, per altra banda, También la lluvia és un homenatge al gran esforç col·lectiu que implica explicar històries importants.

 

 

 


11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici