GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Club Histocat

Rutes. Excursions

Tertúlies

Fes-te col·laborador

  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Ruta Pau Claris (7 març 2009)


7 de març de 2009. 11:00 hores. Plaça de l`Àngel - Metro Jaume I (Barcelona)

Cartell anunciador de la ruta

Aquest any es compleixen 350 anys del Tractat dels Pirineus signat a l’illa dels Faisans (País Basc nord), per Luis de Haro i Pedro Coloma i el cardenal Mazzarino i Hugues de Lionne, representants dels reis de Castella i França, respectivament.

El tractat posava el punt final a la guerra de Separació o guerra dels Segadors, intent fallit de deslliurar Catalunya -un país en plena expansió econòmica- del llast que suposava la subjugació a un estat en absoluta decadència econòmica i política, Castella.

Aquestes darreres setmanes ha tornat a estar d’actualitat la figura de Pau Claris, líder carísmàtic i indiscutible d’aquell moviment de recuperació nacional, gràcies a diversos treballs sobre la seva figura, com el lllibre de l’historiador Antoni Simon Pau Claris, líder d’una classe revolucionària i, especialment, sobre les circumstàncies de la seva mort, clarament, un assassinat polític, comès per agents del rei Felip III (IV de Castella).

Al llarg de tot aquest 2009, la FEHC durà a terme tota una sèrie d’activitats commemoratives d’aquest aniversari.

I volem començar retent homenatge a Pau Claris, mort el 27 de Febrer de 1641. Per això, el proper dissabte 7 de març us convidem a recórrer amb nosaltres els principals escenaris barcelonins de la vida de Pau Claris i d’alguns episodis significatius del Corpus de Sang.
 

 11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici