GOOGLE TRANSLATE        Benvingut      Bienvenido   English  Welcome     Bienvenue     Willkommen     Bem-vindo     عربي     中文     日本語  
Inicio  
Si vols rebre el nostre Butlletí setmanal
Fes-te soci Col•labora amb la Fundació
Fundació: info@inh.cat
EMAIL : Inicio
CLAU:  
  RSS   |   PUBLICITAT   |  CARRET DE LA COMPRA   |   COMANDES
Inicio
Portada          La Fundació          Enllaços          Serveis          Botiga Histocat          Club Histocat

Club Histocat

Rutes. Excursions

Tertúlies

Fes-te col·laborador

  usuaris conectats ara mateix

Ruta El Laberint d'Horta. 16.09.12
Fruit de la col·laboració amb l'associació Emblecat, la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya us ofereix una ruta cultural pel Laberint d'Horta de...


COMPARTIR

Ruta Quixot a Barcelona (14 juny 2008)


Cartell anunciador de la ruta

El passat dissabte 14 de juny es va celebrar la darrera ruta de la temporada 2007-2008. “La ruta Quixot” personatge i obra paradigmàtics, la primera impressió coneguda és la de 1605, la de Madrid, tot i que hi ha testimonis entre els quals Lope de Vega fa referència a una edició del Quixot abans de la de Madrid.


 

 La passejada va portar al públic assistent a conèixer els llocs emblemàtics o descrits que apareixen en les descripcions de la Barcelona del Quixot.

 

Amb el Jordi Peñarroja la gent va poder fer un salt en el temps coneixent com en temps de l'edició del Quixot, Barcelona era una potència editorial amb 5 establiments d'arts gràfiques. Una de les impremtes va ser la de Jaume Matavat, més coneguda com a “Estudis Generals”.

 

Una de les escenes transcorre al “portal de mar", lloc per on va entrar el Quixot. En un moment del llibre Sirvent/Cervantes explica com en Rocaguinarda deixa al Quixot a la platja, en el mateix lloc on tindrà la topada amb el “cavaller de la llarga lluna”.

Sirvent/Cervantes va ser alliberat, recordem, al convent de la Mercè, al carrer Ample. Prop d'ell també es troba la seva residència, la façana principal de la qual dona a l'actual Passeig de Colom, i el palau del Comte d'Empúries, deliciosament descrit per Jeroni Müntzer.

 
 

 

 

 

 

 

 

 11 de Maig de 1258
Tractat de Corbeil
 dies d'ocupació francesa.

7 de novembre de 1659
Tractat dels Pirineus
 dies d'ocupació francesa.

11 de setembre de 1714
Capitulació de Barcelona
 dies d'ocupació espanyola.
 
Inici